Obrazložitev glasovanja PROTI sporazumu CETA


Udeležence javne razprave o spremembah zakona o tujcih nagovorila tudi Tanja Fajon


Leto 2017 se je že čisto zares in aktivno začelo...


Nagovor na posvetu o uravnoteženosti timov


Če mladi izgubijo upanje, je Srbija izgubila prihodnost


Ali moramo za obstanek Velike Britanije v EU res plačati visoko ceno?


Grozljivi prizori migrantske krize terjajo odločno ukrapanje


Povečana teroristična ogroženost - rešitev je v izmenjavi informacij


Naredite končno nekaj glede Evrope!


Razprava o razmerah na Poljskem


Fajonova EU pozvala k enotnosti in skupnim evropskim rešitvam


EP obeležil dvajseto obletnico Daytonskega sporazuma


Schengen mora ostati, kot ga poznamo


Fajonova o novih ukrepih glede varovanja schengenske meje


The EU urges the Polish government to respect the Rule of Law


Video coverage made on the situation in Poland.

 

January 2016

Novoletna poslanica


Leto se bliža koncu.

Če se je v njegovih začetnih mesecih zdelo, da bo minilo brez posebnih političnih pretresov, pa je poletje nakazalo, da se znajo razpoke, ki jih je v naši evropski skupnosti naredila gospodarska kriza, poglobiti. In so se res. Stotisoči migrantov, ki so v upanju na boljše življenje prišli na našo celino, so razkrili velike razlike v načinu delovanja držav in njihovih voditeljev, ter posameznikov, državljanov. Razkrile so prave obraze Evrope in njenih ljudi.
Na plan so prišli velika mera solidarnosti in požrtvovalnega dela, da bi olajšali stisko beguncev, pa tudi mržnja, sovražni govor, hujskaštvo.

Evropa kot celota, kot tudi ne posamezne države, pa najsi še tako poudarjamo svoje vrline, človekove pravice in sprejemanje različnih kultur, v resnici še ni dosegla sloganov \"združeni v različnosti\" in \"vsi drugačni, vsi enakopravni\".

A prav to so moje želje za prihajajoče leto. Da bi z več strpnosti in več razumevanja delili svoja življenja drug z drugim. Da bi se bolje poslušali in več slišali, morda manj govorili, a se več dogovorili. Da se ne bi ocenjevali po oblačilih in izvoru in političnem prepričanju, da ne bi drug drugega sodili po tem, koga ljubimo in kateri je ali ni naš bog.

Želim si, da bi manj kritizirali in večkrat pohvalili vse, kar je dobrega. Da bi prepoznali tisto, kar je zares pomembno.

To pa so ravno naši medosebni odnosi.

Želim vam, da bi v prihodnjem letu v osebnem življenju in na poslovni poti živeli tako, da boste ponosni nase in na svoja dejanja.

Želim vam veliko topline, srčnosti in vse dobro.

Čas je #ZA!


'Ni res, da se ne da! Nekateri nočejo, to je resnica!'


https://www.youtube.com/watch?v=Z12XP7XliMM

V Strasbourgu o migrantih


Roža Srebrenice kot opozorilo in upanje


Evropski parlament je zadnje plenarno zasedanje pred poletnim odmorom popoldne začel s simbolično obeležitvijo 20. obletnice genocida v Srebrenici, najhujšega zločina na evropskih tleh po drugi svetovni vojni. Na pobudo poslanke Tanje Fajon, podpredsednice Socialistov in demokratov (S&D/SD) v parlamentu, bodo poslanci pred plenarno dvorano pol ure pred začetkom zasedanja ob 17-ih med kolege razdelili 751 \"Rož Srebrenice\", ročnega dela članic združenja Gibanje mater enklav Srebrenice in Žepe. Fajonovi se v pobudi pridružujejo poslanci še treh političnih skupin Eduard Kukan (EPP), Joze Radoš (ALDE) in Igor Šoltes (Zeleni).

Nova Evropska varnostna strategija


Evropska varnostna strategija 

Organiziran kriminal v športu


V ponedeljek 17. spetembra sta evropski poslanki S&D Tanja Fajon in Emine Bozkurt gostili novinarje, kjer so razpravljali o boju zoper prirejanje rezultatov v športu.

Pogovor Tanje Fajon in Hélène Flautre o nezakonitem pridržanju ujetnikov s strani ameriške obveščevalne agencije CIA


Plenarno zasedanja, September 2012

Nezakonito pridržanje ujetnikov s strani ameriške obveščevalne agencije CIA


Govor Tanje Fajon na septembrskem plenarnem zasedanju na poročilo francoske kolegice Flautre: Domnevna uporaba evropskih držav za prevoz in nezakonito pridržanje ujetnikov s strani ameriške obveščevalne agencije CIA.

O projektu Simbioza


Kaj meni o projektu Simbioz@ Tanja Fajon, kako uporablja Facebook, kdaj je dobila prvi mobilni telefon, kako pomaga starejšim in zakaj se je odločila podpreti projekt ter ga nominirati za Državljana Evrope.